Продавець СУХПАЙ інтернет-магазин розвиває свій бізнес на Prom.ua 11 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
1097 відгуків

Робочий графік з 10:00 до 20:00 з понеділка по п'ятницю. Субота/неділя з 10:00 до 18:00.

+380 (95) 661-30-30
СУХПАЙ інтернет-магазин
Кошик

Поглиначі кисню в США

Поглиначі кисню в США

Запас продуктів харчування

Для довгострокових потреб і там, де це дозволено, поступово формуйте запас продуктів харчування, який буде довго зберігатися, і який ви зможете використовувати для виживання. Наприклад, у такий запас можуть входити пшениця, білий рис і квасоля. Ці продукти можуть зберігатися 30 років і більше, якщо вони належним чином упаковані і знаходяться в прохолодному, сухому місці. Частина цих продуктів може оновлюватися у вашому тримісячному запасі.

Продукти, які можуть зберігатися 30 років і більше

Згідно з останніми науковими дослідженнями, належним чином упаковані і зберігаються при кімнатній або більш низькій температурі (24°C/75°F або нижче) харчові продукти з низьким вмістом вологи, залишаються поживними і їстівними набагато довше, ніж передбачалося раніше. Приблизний термін придатності багатьох продуктів досяг 30 років і більше (див. нижче таблицю нових показників строку придатності).

Попередні показники термінів придатності були засновані на досвіді і рекомендаціях "вжити до". Цукор, сіль, харчова сода (необхідна для того, щоб замочувати бобові) і вітамін C у формі таблеток також добре зберігаються тривалий час, хоча з ними дослідження не проводилися. Деякі основні харчові продукти потребують більш частої заміни, наприклад, рослинне масло необхідно замінювати кожні 1-2 роки.

Дослідження показують, що, незважаючи на погіршення з часом харчових якостей і смаку, в залежності від початкового якості їжі, її обробки, пакування і способу зберігання, вона допоможе врятувати життя у надзвичайних обставинах, навіть після тривалого зберігання.

Про те, як краще зберігати продукти, призначені для довгострокового зберігання, читайте рекомендації "запас продуктів харчування".

Продукти

Нові показники (в роках) терміну придатності для "Підтримки життя"

Пшениця

30+

Білий рис

30+

Кукурудза

30+

Цукор

30+

Квасоля пінто

30 

Геркулес

30

Макарони

30 

Картопляні пластівці

30

Сушені яблука в часточках

30

Знежирене сухе молоко

20

Зневоднена морква

20


Рекомендації по використанню продуктів

Рекомендована нижче кількість розраховане на одного дорослого.

Обсяг, необхідний на один місяць

Рекомендовані продукти

Термін придатності довгострокового запасу

11,5 кг/ 25 фунтів

Пшениця, білий рис, кукурудза та інші зернові

30+ років

2,5 кг / 5 фунтів

Квасоля

30+ років

До довгострокового запасу можна також додати й інші назви, наприклад, цукор, знежирене сухе молоко, сіль, харчову соду і рослинне масло. Для задоволення харчових потреб також запасіться продуктами, що містять вітамін С та інші необхідні поживні речовини.


Рекомендації по упаковці

Ємності, рекомендовані для довгострокового зберігання, включають:

  • 3-хлитровые металеві консервні банки (доступні в США і Канаді в церковних центрах домашніх запасів)
  • Пакети з фольги (доступні через церковні розподільчі центри)
  • Пляшки з ПЕТ-пластику (для сухих продуктів, таких як пшениця, кукурудза і квасоля)

Зберігання в таких ємностях і використання поглиначів кисню перешкоджає зараженню продуктів харчовими паразитами і сприяє збереженню поживних якостей і смаку. Пакети з поглиначем кисню можна придбати на сайті store.lds.org.

Для довгострокового зберігання пшениці, квасолі та інших сухих продуктів при деяких умовах можна використовувати пластикові відра.

Попередження: Зберігання продуктів з високим вмістом вологи в упаковках з низьким вмістом кисню, може призвести до зараження ботулізмом. Продукти, що зберігаються в герметичних ємностях з використанням поглиначів кисню повинні бути сухими (вміст вологи не повинен перевищувати 10%).


Умови зберігання

Тривалість зберігання можна значно збільшити при дотриманні наступних умов:

  • Температура: Зберігайте продукти при температурі 75°F/24°C або нижче, коли це можливо. Якщо температури зберігання вище, замінюйте продукти за необхідності, щоб зберегти якість.
  • Вологість: Слідкуйте за тим, щоб місця зберігання залишалися сухими. Ємності краще зберігати на відстані від підлоги, щоб була циркуляція повітря.
  • Світло: Захищайте рослинна олія і продукти, які зберігаються у пляшках ПЕТ-пластика від світла.
  • Комахи та гризуни: Захистити продукти, що зберігаються в пакетах із фольги та пляшках ПЕТ-пластика від пошкодження гризунами та комахами.

Сухі продукти для довгострокового зберігання

Продукти, призначені для довгострокового зберігання, повинні бути сухими (вміст вологи не повинен перевищувати 10%).

Попередження : Зберігання продуктів з високим вмістом вологи в упаковках з низьким вмістом кисню, може призвести до зараження ботулізмом.

Сухі продукти, які можна зберігати протягом довгого часу у зв'язку з високим вмістом вологи, масел або з інших причин, включають:

Перлова крупа

Висушене м'ясо (наприклад, в'ялене)

Яєчний порошок

Горіхи

Борошно з цільного зерна

Коричневий рис

Мелені зерна (крім геркулеса)

Коричневий цукор

Гранола (мюслі)

Сушені овочі і фрукти (за винятком випадків, коли вони висушені, як зсередини, так і зовні, настільки, що тріскаються при згинанні)

Пляшки з ПЕТ-пластику для довгострокового зберігання

Пляшки, зроблені з ПЕТ-пластика (поліетилен-терефталату), можна використовувати разом з поглиначами кисню для зберігання таких продуктів як пшениця, кукурудза і квасоля. Пляшки з ПЕТ-пластику можна дізнатися по буквах PETE або PET, розташованими під символом переробки.

Інші типи пластикових пляшок зазвичай не забезпечують необхідну ізоляцію вологи і кисню, що робить неможливим застосування поглиначів кисню . Не використовуйте ємності, в яких раніше зберігалися непродовольчі товари.

Пляшки з ПЕТ-пластику можна також використовувати для нетривалого зберігання (до 5 років) інших сухих продуктів, невибагливих у зберіганні, наприклад, білого рису.

Вміст вологи в збережених продуктах не повинен перевищувати 10%. Зберігання продуктів з високим вмістом вологи в упаковках з низьким вмістом кисню може привести до зараження ботулізмом.

Зберігання в пляшках ПЕТ-пластика

  1. Використовуйте пляшки з ПЕТ-пластику з закручуються кришками, на яких є герметизуючі пластикові або гумові прокладки. Перевірити герметичність кришки можна, опустивши порожній закриту пляшку воду і стиснувши її. З'явилися з пляшки бульбашки говорять про те, що туди не може проникнути вода.
  2. Вимийте використані пляшки рідиною для миття посуду, після чого ретельно сполосніть їх водою, щоб видалити залишки миючого засобу. Перед тим як використовувати пляшки для зберігання продуктів, вилити всю воду і висушіть їх.
  3. Покладіть поглинач кисню в кожну пляшку. Їх можна використовувати в ємностях об'ємом до чотирьох літрів.
  4. Наповніть пляшки пшеницею, кукурудзою або квасолею.
  5. Протріть головку пляшки сухою тканиною, після чого міцно закрутіть кришку.
  6. Зберігайте в сухому, прохолодному і захищеному від світла місці.
  7. Захищайте продукти від пошкодження гризунами.
  8. Кожен раз, коли ви поповнюєте вміст пляшки, використовуйте новий поглинач кисню .

Де можна придбати пакети з поглиначем кисню

Пакети з поглиначем кисню можна придбати в центрах домашніх запасів і розподільчу, а також на сайті store.lds.org. Невикористані поглиначі кисню слід зберігати в скляних банках з герметичними металевими кришками.

Поглиначі кисню

Поглиначі кисню захищають сухі продукти від пошкодження комахами і допомагають зберегти якість їх. Їх застосовують, коли сухі продукти упаковані в герметичні ємності. Поглиначі кисню можна придбати через центри домашніх запасів і церковні розподільчі центри, або ж замовити на сайті store.lds.org.

З чого зроблені поглиначі кисню ?

Поглиначі кисню являють собою маленькі пакети з залізним порошком. Матеріал, з якого зроблені пакети, пропускає кисень і вологу. Залізний порошок при цьому залишається всередині пакетів.

Як працюють поглиначі кисню ?

Під дією вологи в упакованому продукті залізо в поглиначі кисню піддається корозії. В процесі окислення залізо поглинає кисень. Поглиначі кисню , призначені для поглинання 300 кубічних сантиметрів (см3) кисню, можуть бути використані в ємностях з належним чином упакованими сухими продуктами обсягом до чотирьох літрів.

Рівноцінно застосування поглиначів кисню вакуумній упаковці?

Вакуумна упаковка не настільки ефективна, як поглиначі кисню . Повітря складається приблизно з 20% кисню і 80% азоту. Поглиначі кисню поглинають тільки кисень. Що залишився в контейнері повітря являє собою головним чином азот, який не надає ніякої дії на продукти і не сприяє поширенню комах.

Які продукти можна зберігати, використовуючи поглиначі кисню ?

Продукти не повинні містити великої кількості вологи і масел. Недостатньо низький вміст вологи (не більше 10%) у продуктах, що зберігаються в упаковках з низьким вмістом кисню, може призвести до зараження ботулізмом.

З якими типами ємностей можна використовувати поглиначі кисню для зберігання продуктів?

Поглиначі кисню повинні використовуватися з ємностями, які забезпечують ефективну ізоляцію вологи і кисню. Підійдуть наступні ємності:

  • Металеві консервні банки з паяним поздовжнім швом.
  • Пакети з фольги (зокрема ті, які можна придбати в церковних центрах домашніх запасів на сайті store.lds.org).
  • Пляшки з ПЕТ-пластику з герметичними, закручуються кришками.
  • Скляні банки з герметичними металевими кришками.

Поглиначі кисню не слід використовувати з пластиковими відрами, пляшками молока або іншими видами пляшок, не мають позначень PETE або PET під символом переробки (праворуч).

Як правильно використовувати поглиначі кисню ?

  1. Розкрийте пакет з поглиначами кисню . Не відкривайте самі поглиначі кисню .
  2. Дістаньте з пакету то кількість поглиначів кисню , яке ви маєте намір використовувати в найближчі 20-30 хвилин, і розкладіть їх на підносі. Якщо вам знадобиться додаткова кількість поглиначів кисню , дістаньте їх з пакета. Але не варто постійно відкривати і закривати пакет, з метою дістати пару поглиначів кисню за раз.
  3. Знову запечатайте залишився кількість поглиначів кисню одним з наступних способів. Не зберігайте поглиначі кисню в поліетиленових пакетах із застібкою "блискавка".
    • Запечатайте пакет з поглиначі кисню , використовуючи спеціальний синій затискач, який можна замовити в центрі домашніх запасів.
    • Запечатайте пакет з поглиначі кисню , використовуючи автоматичний імпульсний запаиватель пакетів.
    • Якщо у вас немає автоматичного імпульсного запаивателя пакетів, покладіть поглиначі кисню в скляну банку з герметичною металевою кришкою, для довгострокового зберігання. В пів-літровій банці можна зберігати до 25 поглиначів кисню .
  4. Перед тим як закрити ємність з продуктами покладіть в неї один поглинач кисню .

Пакети з фольги для довгострокового зберігання

Які типи пакетів доступні в центрах домашніх запасів, в розподільних центрах, а також на сайті store.lds.org?

Пакети зроблені з багатошарового пластика і алюмінію. Товщина цього матеріалу дорівнює 178 мікронам (0,178 мм). Він захищає продукти від вологи і комах.

Які продукти можна зберігати в цих пакетах?

В цих пакетах можна зберігати сухі (вміст вологи не повинен перевищувати 10%), невибагливі продукти з низьким вмістом масел. Зберігання продуктів з високим вмістом вологи в упаковках з низьким вмістом кисню, може призвести до зараження ботулізмом.

Який обсяг продукту може поміститися в один пакет?

В один пакет може поміститися до чотирьох літрів продукту. Вага залежить від самого продукту. Пакет може вмістити 3,2 кг пшениці, 3,1 кг рису або 2,3 кг сухого молока.

Вступають продукти в реакцію з алюмінієм в пакетах?

Немає. Продукти не вступають в реакцію з алюмінієм, тому що вони відділені від нього шаром харчового пластику. Метал забезпечує ефективну ізоляцію вологи і кисню, що охороняє продукти.

Яким способом краще всього запечатувати пакети?

Пакети слід запечатувати, використовуючи автоматичний імпульсний запаиватель (див. прикладену інструкцію). Не використовуйте праску або будь-якої іншої побутової нагрівальний прилад, оскільки вони не забезпечать герметичного шва, особливо, якщо ви збираєтеся зберігати порошкоподібні речовини, наприклад, борошно або сухе молоко. Автоматичні імпульсні запаиватели пакетів, що використовуються Службою забезпечення добробуту (American International Electric AIE 305 A1 і Mercier ME 305 A1), володіють наступними технічними характеристиками: широкий шов (5 мм), широке захоплювальний пристрій (305 мм), товщина пакету може досягати 205 мікрон (0,205 мм). Вони також обладнані вимикачем безпеки для скасування операції у разі блокування захватного пристрою.

Де можна знайти автоматичний імпульсний запаиватель пакетів?

Автоматичні імпульсні запаиватели пакетів можна придбати в більшості центрів домашніх запасів. Вони також доступні в багатьох колах. При бажанні ви можете придбати такий апарат через розподільчий центр або на сайті store.lds.org.

Чи й справді необхідно, щоб у пакеті зовсім не залишилося повітря?

Немає. Поглиначі кисню поглинають кисень з того повітря, який залишається в пакетах. Низький вміст кисню перешкоджає зараженню продуктів харчовими паразитами і сприяє збереженню їх якості.

Це нормально, що краї пакету починають мати увігнуту форму?

Досить часто, через кілька днів після упаковки, краю запечатаного пакету будуть мати злегка увігнуту форму. Це найбільше помітно при упаковки зернистих продуктів, ніж порошкоподібних.

Як слід зберігати такі пакети з продуктами?

Такі пакети краще зберігати в сухому і прохолодному місці, захищеному від гризунів. Контейнери для зберігання також краще тримати на відстані від бетонної підлоги і бетонних стін.

Можуть гризуни завдати шкоди пакетів?

Так, можуть. Якщо ви припускаєте, що гризуни або інші шкідники можуть стати істотною проблемою в місці зберігання, пакети краще покласти в ємності, недоступні для них. Не кладіть їх у ємності, де раніше зберігалися непродовольчі товари.

Чи можна зберігати в пакетах набори для надзвичайних ситуацій?

Багато найменування, що входять до складу таких наборів, не можна зберігати в пакетах з фольги. Засоби для надання першої допомоги, а також харчові припаси, наприклад батончики мюслі, краще всього зберігати в ємностях зі знімними кришками для їх оновлення.

Інструкції по використанню автоматичного запаивателя пакетів

Експлуатація переносного запаивателя AIE (а також ME) 305 A1

Будь ласка, прочитайте повністю перед використанням.

Підготовка

  1. Розмістіть запаиватель на плоскій поверхні приблизно 13 см від поверхні стола. Таким чином, буде забезпечено правильне положення захватного пристрою, яке виявиться в 22 см над поверхнею столу. Підключіть ножний перемикач до задньої частини запаивателя, а сам перемикач поставте на підлогу. Вставити в розетку шнур електроживлення. Увага: Не допускайте до запаивателю дітей, коли він включений.
  2. Встановіть індикатор повторного використання на 2, індикатор затвердіння на 6, індикатор запаювання на 4, а перемикач вибору дії на ручне управління. Відкрийте пакет з поглиначами кисню . Дістаньте необхідну кількість поглиначів , яке ви маєте намір використовувати в найближчі 20-30 хвилин. Запечатайте пакет з допомогою автоматичного імпульсного запаивателя.
  3. Коли вам знову знадобиться поглиначі кисню , відкрийте пакет і потім знову запечатайте його.

Наповнення пакетів

  1. Наповніть пакет чотирма літрами продукту. Переповнення може призвести до неякісного шву). Для заповнення пакета можна використовувати дволітровий мірний глечик. Наповніть пакет, двічі використавши мірний глечик і уплотнив вміст.
  2. Помістіть поглинач кисню поверх продукції в кожен пакет.
  3. Для зберігання порошкоподібної продукції, протріть сухим рушником те місце, де буде шов, щоб видалити залишки продукту.

Запаювання пакетів

  1. Увімкніть запаиватель. (Не допускайте до запаивателю дітей, коли він включений).
  2. Помістіть пакет вертикально перед запаивателем. Він не повинен звисати. Помістіть його на стіл або іншу поверхню.
  3. Закрийте пакет, взявши його за бічні сторони і потягнувши. Загніть 30-40 мм пакету в правому верхньому кутку і стисніть його, щоб вийшов зайвий повітря. Переконайтеся, що продукція рівномірно розподілена, і розгладьте пакет. Якщо це не виходить, і верхня частина пакету загинається з працею, перевірте, щоб пакет не був переповнений.
  4. Тримайте пакет за краї і помістіть його верхню частину в захоплювальний пристрій. Будьте обережні, щоб ваші пальці також не потрапили в нього.
  5. Пакет помістіть таким чином, щоб шов проходив по верхньому краю. Натягніть пакет за краї, щоб не було складок. Використовуйте перемикач, щоб запустити запаиватель. Після того як захоплювальний пристрій закриється, відпустіть пакет. Після завершення операції витягніть пакет.
  6. Вкажіть, надписавши на пакеті, що в ньому міститься, і дату упаковки.

Перевірка швів

  1. Переконайтеся, що шов вийшов якісним і без місць перепалу. Він не повинен відрізнятися від заводських швів.
  2. Спробуйте порвати шов.
  3. Натисніть на пакет, щоб перевірити, чи буде з нього виходити повітря або продукція.
  4. Якщо шов розходиться, можливо, місце шва не було належним чином очищено, або пакет переповнений. У разі необхідності перемістити індикатор запаювання з 4 на 4,25. Переконайтеся, що індикатор затвердіння встановлений на 6.
  5. Якщо на швах спостерігаються місця перепалу, зменшіть індикатор запаювання на¼.

Примітки

  1. У комплекті з запаивателем йдуть два болта, прикріплених до передньої частини апарату. На них можна встановити невелику поверхню, яка також йде в комплекті. Відкрутіть болти і використовуйте цю поверхню тільки як частина окремого підстави.
  2. Якщо на тефлоновій кришці нижній частині захватного пристрою спостерігаються пережоги, витягніть шнур живлення з розетки, ослабте і потім підніміть кришку, після чого очистіть нагрівальну поверхню. Перемістіть покриття приблизно на 12 мм, обріжте зайве і знову затягніть його.
  3. Якщо запаиватель не включається, перевірте два електричних запобіжника, розташованих на задній частині корпусу. При необхідності замініть їх на запобіжники належного розміру.
  4. При довгостроковому зберіганні використовуйте сухі продукти, які краще зберігають смак та поживну цінність. В таких продуктах повинно бути низький вміст вологи (не більше 10%), вони повинні бути високої якості і не заражені паразитами. При упаковці намагайтеся не піддавати сухі продукти впливу вологого середовища. Попередження: Зберігання продуктів з високим вмістом вологи в упаковках з низьким вмістом кисню може привести до зараження ботулізмом. Відвідайте сайт providentliving.org для особливих вказівок по використанню продуктів.

Пластмасові відра для довгострокового зберігання

Пластмасові відра можна використовувати для зберігання сухих продовольчих товарів (вміст вологи не повинен перевищувати 10%) з низьким вмістом масел. Слід використовувати тільки відра, зроблені з харчового пластику з герметичними кришками. Не слід використовувати відра, в яких зберігалися непродовольчі товари.

Щоб не допустити зараження паразитами, зернові культури і квасоля, збережені в пластмасових відрах, слід обробити сухим льодом (тверда двоокис вуглецю). Способи обробки з метою винищення шкідників, засновані на відсутності кисню, такі як використання поглинання кисню або промивання азотом, малоефективні в пластикових відрах. При упаковці намагайтеся не піддавати сухі продукти впливу вологого середовища.

Інструкції по обробці сухим льодом

  1. Використовуйте приблизно 7 грамів сухого льоду на літр об'єму. Не використовуйте сухий лід в металевих контейнерах будь-якого типу або розміру, оскільки це може призвести до швах, не відповідним вимогам, або до надмірного підйому тиску.
  2. При контакті з сухим льодом використовуйте рукавички.
  3. За допомогою чистого і сухого рушника видаліть іній у вигляді кристалів з сухого льоду.
  4. Помістіть сухий лід на саме дно, в центрі.
  5. Поверх сухого льоду насипте зерно або квасоля. Заповніть відро до самого верху, залишивши незаповненими 25 мм.
  6. Поместите крышку поверх и защелкните ее только частично. Не полностью закрытая крышка позволит углекислому газу выйти из ведра, после того как сухой лед перейдет из твердого состояния в газообразное.
  7. Не закрывайте крышку полностью, пока весь лед не испарится. Чтобы убедиться, что это произошло, прикоснитесь к нижней части ведра. Если она очень холодная, сухой лед еще там.
  8. Понаблюдайте за ведром в течение пары минут после плотного закрытия крышки. Если ведро или крышка начнет выгибаться, приоткройте крышку, чтобы ослабить давление.
  9. Якщо, після того як вуглекислий газ вбереться в продукт, що утворює частковий вакуум, кришка відра стане трохи запалими, то це нормально.

Зберігання пластмасових відер

  • Зберігайте пластмасові відра, принаймні, в 1,3 см від підлоги, щоб забезпечити циркуляцію повітря під відром.
  • Не ставте один на одного більше трьох відер. Якщо відра стоять один на одному, час від часу перевіряйте, чи не тріснула кришка під важким вагою.
Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner